A reszponzív weboldal (RWD) egy olyan megközelítéssel tervezett weboldal, amelynek a célja az, hogy optimális megjelenést biztosítson – könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel – a legkülönfélébb eszközökön (az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonokig).

A reszponzív weboldalak minden eszközön jól mutatnak

Egy reszponzív elv alapján tervezett oldal tökéletesen igazodik a megjelenítő eszközhöz, mindezt rugalmas felépítéssel, flexibilis képekkel. A CSS3 media query (a @media szabály egy kiterjesztése) segít nekünk definiálni egy ilyen weboldal stíluslapját, követve az alábbiakat:

  • A rugalmas felosztású koncepció alapján a honlap minden elemének mérete százalékosan, relatívan van meghatározva.
  • A flexibilis képek úgyszintén a befoglaló elemhez képest, százalékosan határozódnak meg.
  • A media query alkalmazásával megvalósíthatjuk, hogy a weboldalon mindig olyan CSS szabályok lépjenek érvénybe, amelyek a megjelenítő eszközön optimálisak.

WordPress – Ez alap

Az általam elkészített weboldalak WordPress alapon készülnek, hosszú évek után tettem le mellette a voksom. A weboldalakat folyamatos monitorozom. Nagy előnye a WordPress CMS rendszernek, hogy akár te is tölthetsz fel tartalmat a saját weboldaladra egy kis számitástechnikai ismeret és “szépérzék” megléte esetén.